Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

ZamZam skulle kunna jobba på hotellet i 100 år

Zemhrat eller ZamZam, som han vill kallas, fick snabbt jobb på hotell efter en kort praktik. Handledarna på AlphaCE hjälpte honom bland annat med CV, personligt brev och kontakter med arbetsgivare.

Louay, Ryad och 2Arenor är alla mer än nöjda

2Arenor AB i Helsingborg har anställt både Louay och Ryad genom AlphaCE. 

Ella sparar för att uppfylla sina drömmar

Ella har fått jobb genom AlphaCE hela två gånger. Hon ser jobbet nu som en möjlighet att lära sig språket bättre och spara för att kunna uppfylla drömmen om en pizzeria och återförenas med släkten.

Rekordsnabbt genom SFI och sedan ut i arbete

Efter två månader på AlphaCE Stöd och matchning fick Abdalmanaf anställning på en snabbmatsrestaurang, vilket innebär att han får egen försörjning och möjlighet att ytterligare träna på svenska språket.

Med siktet inställt på språket, jobbet och körkortet

Peresta kom på egen hand från Afghanistan som 24 åring. Hon var driven, engagerad och ville verkligen lära sig språket, ha ett jobb och ta körkort. Nu har hon just fått ett heltidsjobb som lokalvårdare och planerar för framtiden.

Nu får jag äntligen använda min erfarenhet

Efter en period på AlphaCE Stöd och matchning i Bollnäs fick Abeddin ett heltidsjobb på hotell.

Jobbet som lärarassistent är fantastiskt

När Majed kom till AlphaCE fick han hjälp att söka jobb och få kontakt med en skola där han nu jobbar som lärarassistent. Jobbet beskriver han själv som fantastiskt.

Från arbetsträning till arbete utan hinder

”Det går inte med ord att beskriva hur det känns, jag är så tacksam att jag fick chansen och att ni på AlphaCE såg mig och inte rullstolen” säger Therese efter tiden på AlphaCE.

Hasse satsar på utbildning med målet jobb

När Hasse såg sina olika möjligheter bestämde han sig för att studier var den väg han ville välja. Hasse kommer studera i 1,5 år för att sedan kunna söka jobb som undersköterska.