Våra solskenshistorier

Vi är stolta när våra deltagare får en anställning, en praktikplats eller lärt sig svenska. Alla dessa fantastiska historier samlar vi på, det är våra Solskenshistorier. De ger hopp, inspiration och stärker vår vision om att alla har en plats på arbetsmarknaden.

Kontakterna öppnade dörren till jobb

Det har varit fantastiskt kul att se Cecilia utvecklas så snabbt. När hon kom till Stöd och matchning hos oss på AlphaCE kände hon sig långt ifrån att få ett jobb.

Jobbet ger mig trygghet, glädje och stabilitet

Miriam behövde ha en fast anställning och tog hjälp av Stöd och matchning på AlphaCE. Nu har hon fått jobbet som ger henne trygghet, glädje och stabilitet.

Vilja och rätt attityd blev vägen till jobb

När Awelkhere började i Stöd och matchning på AlphaCE berättade han för sin handledare David, att han inte var klar med SFI, saknade utbildning och inte hade körkort. Men Awelkhere hade en bra attityd och har varit tydligt med hur mycket ett arbete skulle betyda för honom.

Arbete i väntan på utbildning

Emilia var väldigt aktiv och aktuell till flera tjänster på företag som AlphaCE hade kontakt med. Hon hade dessutom många egna kontakter.

Två veckor räckte för att få jobb

Nu jobbar jag som personligt assistent och detta känns fantastiskt. På min arbetsplats pratar vi mycket med varandra och mitt svenska blir bättre för varje dag.

Glad och stolt över att ha kommit ut i jobb

Redan efter första dagen på jobbet ringde Roula till sin handledare på stöd och matchning berättar hur glad och stolt hon är över att ha kommit ut i jobb. 

Allt ordnar sig med lite hjälp

Alex började på AlphaCE med inställningen att ”allt ordnar sig” och var alltid glad och positiv i gruppen. När AlphaCE i Ludvika hade Öppet Hus var det många företag på plats och berättade om sina behov av personal. Alex började pratade med ett bemanningsföretag och fick även möjlighet att presentera sig själv. Med sina kompetenser, sin ...

Från arbetssökande till eget företagare

Jag hade nog inte haft modet att starta företag utan den kunskap och stöttning jag fått från AlphaCE.

Utan AlphaCE skulle jag inte vara där jag är idag

Genom Stöd och matchning på AlphaCE fick Jonathan hjälp att söka ett jobb för att arbeta med marknadsundersökningar. Han fick jobbet i princip samma vecka som han sökt.  ”Den här förändringen innebär att jag får komma ut i samhället och få en inkomst. Jag får vara mer självständig och testa på att arbeta under självständiga former. Jag sitter ...